Tapetorama är känt för sitt stora och unika utbud av tapeter, men faktum är att vi också har ett av Sveriges största urval av textilier, både för hemmiljö och offentlig miljö, från bland annat Frankrike, Spanien, Storbritannien, Italien och USA. Många av våra leverantörer gör både tapeter och tyger, vilket gör det lätt att matcha.

Än så länge ligger bara en mindre del av vårt sortiment ute på vår hemsida. Förutom tyger har vi också ett stort sortiment av gardinstänger, rullgardiner, hissgardiner, snörmakerier och andra tillbehör. Vill du inte sy själv så har vi skickliga sömmerskor som kan hjälpa dig med kuddar, gardiner och sängöverkast.

Sök textilier


Avancerad sökning:Snabbsökning:

Sidentyger

Sidentyger är blanka och lite stela och ger en lyxig och elegant känsla. Siden är inte slitstarkt och används därför normalt bara till gardiner och kuddar. I kombination med bomull, så kallade satänger, kan man få en bättre slitstyrka som duger till möbler.

Vanligast är enfärgade sidentyger, men tryckta sidentyger och brokader förekommer också. Sidentyger är känsliga för solljus, därför bör man fodra dem när man gör gardiner.

Ett stort utbud av sidentyger hittas hos Designers Guild, Lelievre, Casamance, Nina Campbell och Cecil Beaton Fabrics.

Sidentyger

Sammetstyger

Sammetstyger kan vara matta eller blanka, enfärgade eller med tryckta eller skurna mönster. Vanligast är sammetstyger i bomull, men det finns också sidensammet, mohairsammet, Trevira CS-sammet och syntetsammet.

Genom sin konstruktion är sammetstyger generellt mycket slitstarka, ibland uppemot 100.000 Martindale, och därför väl lämpade som möbeltyger.

Vi har hundratals sammetstyger i våra kollektioner från bland andra Mulberry, Dedar, Romo, Designers Guild, Lizzo och Ralph Lauren.

Sammetstyger


Tunna tyger, Sheers, Voiler

Voiler, eller sheers, är tunna tyger som släpper igenom ljus men begränsar insyn. Man kan ha dem antingen ensamma eller på en egen skena som komplement till en kraftigare gardin.

Voiler säljs ofta på dubbel bredd (ca 300 cm) och har funnits sedan 1950-talet då det blev vanligt med stora panoramafönster som gick från golv till tak. Tanken är att man "lägger" tyget och att bredden i själva verket utgör höjden på den färdiga gardinen, som därmed kan vara hur bred som helst utan skarvar.

De senaste åren har utbudet av voiler med dubbel bredd ökat markant, både för privat och offentlig miljö. Det finns allt från enkla enfärgade linnetyger till sofistikerade strukturer och mönster som ger spännande skuggspel. Hos oss hittar du dem bland annat hos Casamance, Designers Guild, Dedar, Villa Nova och Zimmer Rohde.

Sheers


Textil för offentlig miljö

Ibland kan man använda samma textilier till offentlig miljö som till hemmiljö, men ofta ställs särskilda krav på brandsäkerhet, slitstyrka eller tvättbarhet.

Här har vi samlat de tyger som våra leverantörer märkt ut som lämpliga för offentlig miljö, till exempel brandsäkra Trevira CS-tyger eller extremt slitstarka ull- eller syntettyger, från märken som Kvadrat, Osborne & Little, Bute, Lauritzon och Designers Guild.

Offentlig miljöKUNDVAGN


Kundvagnen är tom.

Louise BodyMinimodernsFarrow & BallRomoSanderson