Tapetorama är en av Sveriges största återförsäljare av tapeter från världens ledande tapettillverkare, bland annat Osborne & Little, Cole & Son och Colefax & Fowler, men vi representerar också några av de minsta. Vi importerar själva från flera små oberoende tillverkare av designtapeter och i flera fall är vi exklusiva återförsäljare i Sverige.

Sök tapeter


Avancerad sökning:Snabbsökning:
BRUNNSNÄS FRÅN SANDBERG
Sandbergs kollektion Brunnsnäs med limtryckta tapeter är en blandning av gamla och nya mönster.

De populära tapeterna Gustav, Edith, Collette och Elizabeth samsas med Morris-inspirerade mönster som Diana och Ava och 1700-talsaktiga Beata och Marianne.

Sandberg Beata

Ernst Kirschsteiger Tapet

ERNST KIRSCHSTEIGERS TAPET
I sitt sommarprogram 2014 hittade Ernst Kirschsteiger en bit av en gammal tapet i huset han renoverade.

I samarbete med tapettillverkaren Duro gjorde han en nytolkning av den som döptes till Ester Marias Kammare. Den finns att köpa här på Tapetorama (som förresten Ernst gästade med Sommartorpet för ett tiotal år sedan).


TAPETER FRÅN BOLD & NOBLE
Vi har i flera år sålt Bold & Nobles populära Type Maps - kartor uppbyggda av bokstäver - och andra vackra screentryck. Nu har de även börjat göra tapeter i liten skala.

Liksom flera andra nya tapettillverkare, som Abigail Edwards och St Jude´s, arbetar de inom en brittisk grafiktradition med tydlig inspiration från linoleumtryck och torrnålsgravyrer.

Tapeterna hittar du här och Bold & Nobles posters och kökshanddukar hittar du på Hipstore.se.

Bold & Noble

Pip Studio 3

PIP STUDIOS SENASTE TAPETKOLLEKTION
Pip Studios exceptionella populäritet verkar aldrig ta slut. Nu finns det tre tapetkollektioner med intensiva färger och makalösa panoramatapeter som passar både vuxna och barn.


JOSEF FRANK PÅ TAPETORAMA
Josef Frank ritade på 1940-talet några av Sveriges mest älskade tapeter, med namn som Vårklockor, Paradiset och Eldblomma. Josef Frank hade ett nära samarbete med Svenskt Tenns grundare Estrid Ericson och spelade en viktig roll för företagets framgångar.

Sedan flera år har Svenskt Tenn varit ensam återförsäljare av Josef Franks tapeter, men i november 2013 blev Tapetorama auktoriserad återförsäljare av Josef Franks och Estrid Ericsons tapeter.

Vi är så klart väldigt stolta över att kunna presentera dessa tapeter som en viktig del av vår unika satsning på svensk tapethistoria.

Josef Frank Paradiset
Sandberg Flora

FLORA FRÅN SANDBERG
Den harmoniska tapeten Flora från Sandbergs kollektion Linnea har alla förutsättningar för att bli en klassiker i både hem och stuga.

Formspråket har den gemensamt med svenska tapeter från 1940- och 1950-talet då färgglada och naturtrogna blommor var ett populärt motiv (Josef Franks Vårklockor och Stig Lindbergs Herbarium är varianter på sådana mönster).

I Linnea-kollektionen finns även andra tapeter med botaniskt tema, som Botanica, Gingko och Lilja.


Share |

RETROTAPETER FRÅN ORLA KIELY
Äntligen finns en tapetkollektion av kläddesignern och retrodrottningen Orla Kiely med alla hennes klassiska mönster i härliga färger och var passar den bättre än hos oss på Tapetorama, världens retrotapetspecialist?

Orla Kiely är ursprungligen från Irland men sedan länge baserad i London. Sedan genombrottet på 1990-talet har hon konsekvent jobbat med ett fåtal färger och mönster, framför allt signaturmönstret Multi Stem, och skapat ett omisskänneligt formspråk som känns både familjärt retro och samtida.

Orla Kiely TapetKUNDVAGN


Kundvagnen är tom.

MajvillanDesigners GuildSandbergPaperboyDedarJane Churchill