Tapet 65120

Tjolöholms slott Beige/Vit (Arkiv)

Lim & Handtryck


"Tjolöholms slott, ligger på en höjd vid havet söder om Kungsbacka. Här lät James Dickson uppföra en magnifik, slottsliknande villa som stod klar 1904. Den räknas idag som nordens främsta Arts- and Crafts anläggning. Arkitekt var Lars Israel Wahlman. Sedan James Dickson avlidit till följd av blyförgiftning, slutförde hans mycket inredningsintresserade hustru Blanche inredningsprojektet. Den interiör hon skapade var internationellt sett av högsta mode. Till Blanches boudoir (dagrum för damer) valde hon en guldfärgad tapet som kan ses på äldre fotografier och som vid en sentida interiör restaurering låg till grund för framtagandet av den här tapeten. Den guldfärgade versionen av mönstret Tjolöholm har en spännande optik och mönstret upplevs olika beroende av hur ljuset faller in i rummet."


STORLEK: 10.05 X 0.47 m

MÖNSTERPASSNING: 40 cm

BESKRIVNING: Blommor, Jugend/Art Nouveau

BAKGRUNDSFÄRG: Beige

ÖVRIGA FÄRGER: Vit/Off-white

KLISTER: Klister för papperstapet (Hernia 1870 eller motsvarande)

STRUKTUR: Papperstapet, slät

KANTSKUREN: Nej


Beställningsvara

LEVERANSTID*: Ca 3-6 veckor


Vårt pris: 960 kr / rulle

Rek. pris: 1200 kr/rulle - Du sparar 20%


Lägg i kundvagn

Sommarrea 2018Bookmark and Share
Tapet Tjolöholms slott Beige/Vit (Arkiv) från Lim & Handtryck

Närbild
(ca 10 x 15 cm)

Tjolöholms slott Beige/Vit (Arkiv) från Lim & Handtryck

Full bredd / Miljöbild
OBS! Färgerna kan avvika från originalet.


Med reservation för felskrivningar och att artiklar kan vara slutsålda.
Färger i bilder och i beskrivningar är bara att ses som ungefärliga. För att se exakt färg och struktur rekommenderar vi att man beställer ett prov.
*Leveranstiden är den uppskattade tiden fram till att varorna kan hämtas eller skickas från vår butik. Vi beställer normalt tapeter och tyger på onsdagar och färg på tisdagar och leveranstiden är beräknad utifrån att det kan ta upp till en vecka från att vi får in beställningen tills vi beställer från våra leverantörer. Expressleveranser är ofta möjliga.
**Beroende av leverantör kan proverna ibland vara mindre eller vikta.

Läs mer om...


FÄRGÅTERGIVNING OCH FÄRGBESKRIVNING: Eftersom alla bildskärmar är olika inställda kan man inte använda bilderna som exakt färgreferens. Somliga färger, särskilt metallicfärger som guld och silver, är svåra att scanna och blir oftast brunt och grått. Alla våra närbilder är scannade medan fullbreddsbilderna är fotograferade vilket kan ge olika resultat. Färgbeskrivningarna är bara att ses som vägledande utifrån ett begränsat antal färger. För att se färgerna rekommenderar vi alltid att man beställer ett prov.

LEVERANSTID: Angiven leveranstid är den tid det vanligen tar innan varan kan hämtas eller skickas från oss. Ibland kan vi ha varor i lager och leveranstiden blir då kortare. Ibland kan leveranstiden bli längre än angivet om varan är slut hos leverantören eller om vi beställer från en mindre producent. Leveranstiden för prover kan ibland vara längre än för själva varan.
I samband med större kampanjer kan leveranstiden bli längre på vissa artiklar.

RAPPORT: Rapport eller mönsterhöjd är avståndet mellan mönsterupprepningar. Rapporten måste oftast tas hänsyn till när man beräknar åtgång. Läs mer under Beräkna åtgång.

ICKE KANTSKURNA TAPETER: Alla tapeter tryckta före 1970 och en del handtryckta tapeter har otryckta kanter. För gamla tapeter rekommenderar vi att man skär bort ena kanten helt före uppsättning och sparar ca 5 mm av den andra för överlappning. Ett annat alternativ är att man sätter tapeterna om lott och skär igenom båda tapetlagren, varefter man plockar bort de bortskurna kanterna. Detta kräver dock att tapeten är avtorkbar.