Om Tapetorama

Tapetoramas historia börjar 2001 med det oväntade fyndet av ett stort parti gamla originaltapeter från 1960- och -70-talen. Tapeterna köptes in och lades ut i en enkel webshop (på den tiden var en normalskärm 17" på alla håll och man surfade via modem) och Tapetorama blev Sveriges första tapetantikvariat. Vi letade vidare och har idag ett unikt lager med tiotusentals rullar tillverkade mellan 1900 och 1980, samt ett arkiv med ännu äldre mönster. Förutom traditionella papperstapeter finns här sammetstapeter, vinyltapeter, bårder och sjögrästapeter. Vi säljer bland annat tapeter till TV-, teater- och filmproduktioner och museer både inom och utanför Norden.

2004 började vi även sälja nya tapeter och kort därefter textilier och Tapetorama är nu en av Sveriges största återförsäljare av tapeter och tyger från världens ledande producenter. Men vi representerar också några av de minsta och importerar själva från flera små oberoende designers och i många fall är vi exklusiva återförsäljare i Sverige. Vi har också ett av Europas största utbud av handtryckta tapeter.

Med mer än 16.000 tapeter och 4.000 tyger online har vi en av Skandinaviens största webbutiker för tapeter och tyger. Vi lägger stor vikt vid att ha bra bilder och scannar därför själva alla artiklar. Vi har också en stor butik på Södra Promenaden 63 i centrala Malmö där vi har alla tapet- och tygkataloger, samt färg från Farrow & Ball och Designers Guild, och ett showroom på Friisgatan 16 med möbler, lampor, kuddar och accessoarer.

Vi som arbetar här är Dan, VD och grundare, som har hand om hemsidan, inköp, marknadsföring och administration, Karin, butikschef, Albin, ekonomi och kundservice, Camilla och Caroline, prover och kundservice, Kenneth och Karina som lägger ut tapeter på hemsidan, Unni som har hand om vårt showroom för möbler och belysning, och Markus som har hand om det gamla lagret, uppdaterar databasen och är vår handy man.

Öppettider

Butik (Tapeter, Tyger, Färg) Södra Promenaden 63, Malmö:

Måndag-fredag: 10-18
Lördagar: 12-15
Söndagar: Stängt
Helgdagar samt Julafton, Nyårsafton och Midsommarafton: StängtShowroom (Möbler & Lampor) Friisgatan 16, Malmö:

Torsdagar 16-18
Lördagar: 12-15
Samt efter överenskommelse
Helgdagar samt Julafton, Nyårsafton och Midsommarafton: StängtKontakta oss

Vi kan nås på följande sätt:

Telefon: 040-505085 (eftersom vi ibland har många kunder i butiken kan vi inte alltid svara i telefon)

Mail: info@tapetorama.se

Butiks- och postadress: Tapetorama, Södra Promenaden 63, 211 38 Malmö
Studio och Showroom (f d Hipstore): Tapetorama Showroom, Friisgatan 16, 211 53 Malmö

Det går att beställa via vår hemsida eller e-mail. Vi tar inte beställningar via telefon för att undvika missförstånd. Det är viktigt att du läser igenom våra Köpvillkor och Vanliga frågor innan du beställer. En specificerad orderbekräftelse fås via email.

Välkommen till vår butik

I vår butik på Södra Promenaden 63 i centrala Malmö har vi kataloger och hängare med alla tapeter och tyger som finns på vår hemsida och mycket mer. Om du kommer Amiralsgatan söderifrån så ligger vår butik på höger sida när du har Hansakompaniet på vänster. Det finns parkering längs hela Södra Promenaden och flera parkeringshus i närheten. Det går även att stanna tillfälligt på gatan utanför för att lasta.KUNDVAGN


Kundvagnen är tom.

Ferm WallpaperRomo