Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi lägger ut så många kollektioner att vi knappt hinner uppdatera denna sida. Vill du veta vad som är nytt rekommenderar vi att du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Klicka här för att bara registrera dig för prenumeration och se våra tidigare nyhetsbrev, eller här för en fullständig registrering så att du även kan beställa varor från oss.

081220 Dejeuner Collection från Brunschwig & Fils

Vinterns matigaste kollektion kommer från amerikanska Brunschwig & Fils. Äntligen en snygg kollektion kökstapeter med härliga mönster och färger i 50-talsstil, därtill ett fantastiskt tryck och en rejäl dos humor. Säljs på amerikanskt maner i 4,5 m rullar (single rolls). Se tapeterna här.

081206 Vintage Glamour Collection och A Collection of Flowers från Cole & Son

Vintage Glamour Collection hann vi inte lägga ut när den kom, men det är en härlig kollektion med inspiration och mönster hämtade från perioden 1920-1960 med en rejäl dos Art Deco och Hollywood-glamour. Se Vintage Glamour här. A Collection of Flowers är Coles senaste kollektion och innehåller som namnet antyder uteslutande blommiga mönster, baserade på dokument och tryckblock från tidigt 1800-tal till tidigt 1900-tal. Kollektionen innehåller många väldigt vackra mönster och har redan fått stor uppmärksamhet i media. Se Collection of Flowers här.

081125 Cavallius och Pattern Tales

Allt fler småskaliga tapetproducenter runt om i världen kontaktar oss och undrar om vi vill representera dem i Sverige. Senast i raden är danska Cavallius och spanska Pattern Tales. Cavallius startades nyligen av danska formgivaren Cecilie Hylten-Cavallius. Stilen påminner om danska Ferm Livings, som ju också startade i liten skala för några år sedan och nu blivit en dundersuccé med återföräljare över hela världen. Se Cavallius tapeter här. Pattern Tales är en del av formgivarbyrån Alan The Galant i Barcelona och man har hittills bara producerat en enda tapet, den egensinniga Topo Azul av Ana Montiel. Vi hoppas och tror på mer spännande design från dem. Se Topo Azul här.

081111 Ny logga och hela Tapetorama.se på engelska

Vår förra logga har hängt med sedan 2001 när vi enbart sålde 60- och 70-talstapeter och går nu i pension. Eftersom vi numera har en mycket större bredd i sortimentet har vi valt en logga som vi tycker känns modern och klassisk samtidigt. Samtidigt kör vi igång med vår hittills mest ambitiösa engelskspråkiga version av hemsidan.

081111 Superwide Wallpaper Collection från Timorous Beasties

Efter att ha jagat dem i ett par års tid kan vi äntligen presentera skotska Timorous Beasties på vår hemsida. Inredningsvärldens mesta provokatörer är mest kända för sina moderna Glasgow och London Toile där verkligheten i form av hemlösa, rånare och övervakningskameror fått ta plats på tapeter och tyger. Denna första kollektion består av handtryckta tapeter med extra stora mönster på 135 cm breda våder. Se tapeterna här.

081030 Walk In the Park från Osborne & Little och Giverny från Nina Campbell

Osborne & Little cocoonar ordentligt inför vintern (och lågkonjunkturen?) i sina senaste kollektioner. Vinternakna träd, rutiga ylletyger och hundsilhuetter i sammet är som gjorda för en kväll framför brasan efter en kylig promenad i parken. Nina Campbell arbetar vidare i sin sobra, svalt romantiska stil i sin höstkollektion. Se Walk In the Park här och Giverny här.

081030 Baltzar, Raphaël och Gloria från Sandberg

Vi jobbar på med att lägga ut Sandbergs hela tapetsortiment på hemsidan och fortsätter med två äldre, Baltzar och Raphaël, och den allra senaste, Gloria. Raphaël och Gloria är vackert limtryckta på papper medan Baltzar är en högkvalitativ nonwoven-tapet. Samtliga kollektioner innehåller både enkla småmönstrade tapeter och stormönstrade dito i typiska Sandbergfärger. Se Raphaël här, Baltzar här och Gloria här.

081015 Världspremiär! Svenska Grodor & Paddor av Katarina Hamilton

Tapetorama kan som första butik i världen presentera tapetversionen av Katarina Hamiltons mönster Svenska Grodor & Paddor. Mönstret har tidigare funnits som tryckt tyg, men Katarina Hamilton har nu i samråd med oss tagit fram en tapetversion som trycks digitalt med 45 cm bredd och säljs som metervara. Mönstret återger Sveriges åtta grodarter och tre paddor tillsammans med arternas latinska namn. Se tapeten här.

081014 Morris Volume V från Morris & Co och Marney från Sanderson

Det är inte varje dag det kommer nya tapeter från Morris & Co, men nu har man ställt samman en ny tapet- och textilkollektion med mönster av eller inspirerade av William Morris. Mönstren är inte lika uppenbart Morris-aktiga som Fruit eller Willow Boughs, men har ändå en tydlig Arts & Crafts-känsla. Betydligt mer produktiva Sanderson har denna gång hämtat inspiration från den franska landsbygden, med tyngdpunkt på 1700- och 1800-talen. Båda kollektionerna innehåller flera fina småskaliga mönster som fungerar i hela rum. Se Morris-tapeterna här och Sanderson-tapeterna här.

081010 Wallpapers Volume 1 från Marvic Textiles

En kollektion med mycket toiler i spännande färger från engelska textiltillverkaren Marvic Textiles. Dessutom Jacaranda och Peonies som är tryckta på kreppat papper. Se tapeterna här.

080929 Kraftig prishöjning på Cole & Sons tapeter!

Svenska Boråstapeter har tagit över anrika engelska tapettillverkaren Cole & Son och firar övertagandet med att höja priserna med 20-50%! Vi blev själva tagna på sängen, annars hade vi så klart rekommenderat våra kunder att beställa före höjningen. Vi beklagar.

080926 Wallpapers 6 från Neisha Crosland

I senaste tapetkollektionen fortsätter Neisha Crosland med sin säregna mix av Art Deco och taggig tidigsovjetisk konstruktivism. Mest mainstream är den vackra Tiger Moon. Se tapeterna här.

080914 Siam från Casamance

Liksom Bengale en kollektion med kraftiga vinyltapeter som lämpar sig bra för väggar utsatta för större slitage eller som behöver kunna tvättas av, till exempel hallar, kök, eller offentliga miljöer. Tapeterna är extra breda (70 cm) och har en tvärsgående struktur som efterliknar sidentrådar. Se tapeterna här.

080910 Pemberley och Honfleur från Sanderson

Två mycket populära kollektioner från Sanderson med tydligt avstamp i engelskt 40- och 50-tal. Pemberley hittar du här och Honfleur här.

080910 New Art från Casamance

Ännu en extravagant tapetkollektion från franska Casamance, inpirerad av Art Nouveau och Art Deco. Se den här.

080907 Sverigepremiär! - Dominic Crinson

Tapetorama välkomnar er till prisbelönta designern Dominic Crinsons spektakulära mönstervärld. I hans kaleidoskopiska mönster, digitalt tryckta på en miljövänlig non woven-blandning av bomulls- och cellulosafibrer, hittar man bland annat blommor, nakna kroppar och rödkål(!). Helt unikt och endast hos Tapetorama! Se dem här.

080828 Tapetorama på Skånemässan 2-5 oktober

Vi kommer att ställa ut på Skånemässan i Malmö den 2-5 oktober. Vi kommer att visa höstens tapetnyheter och en del nya märken, bland annat Timorous Beasties och Pottok Prints. Förhoppningsvis kan vi också visa egna handtryck från vårt nya tryckeri.

080828 The St Antoine Papers och The Ranelagh Papers från Farrow & Ball

Två fantastiska tapetkollektioner från engelska färgmakarna Farrow & Ball, tryckta med deras egna miljövänliga kvalitetsfärger. Eleganta damasken St Antoine är ursprungligen från sent 1700-tal, medan Ranelagh bygger på ett mönster från mitten av 1800-talet. De många färgställningarna gör att de är användbara i många olika miljöer. Se dem här.

080808 Farne Linens från Colefax & Fowler

En kollektion med linnetyger i hög kvalitet från engelska Colefax & Fowler i en sofistikerad färgskala som perfekt matchar deras övriga tyger och tapeter. Se kollektionen här.

080709 Borocay från Sanderson

En lite äldre kollektion med tapeter från engelska Sanderson. Innehåller bland annat succén Eltham Vine, som blev något av en prototyp för fondväggstapeterna, men också den fina 30-talsinspirerade Blossom Tree. Se kollektionen här.

080708 Bengale från Casamance

En tapetkollektion med kraftiga vinyltapeter lämpliga för utsatta ytor. Tapeterna har en rutig ytstruktur som påminner om vävtapet och säljs på extra breda rullar (70 cm). Se tapeterna här.

080707 Bovary Wallpapers från Nina Campbell

En tapetkollektion från Nina Campbell som bland annat innehåller Magnolia Campbelli, en föregångare till populära Peony Place. Se tapeterna här.

080706 Semestertider

Vi håller öppet hela sommaren, om än med minskad personalstyrka ibland. Däremot stänger en del av våra leverantörer några veckor under juli, så räkna med att beställningar kan ta lite längre tid än angivet.

080526 Adara, Boheme och Papilio från Osborne & Little

Osborne & Little har släppt en samlingskollektion med det bästa från tidigare kollektioner. Vi går ett steg längre och siktar på att lägga ut samtliga äldre, fortfarande aktuella O & L-kataloger. Först ut är Adara, Bohem och Papilio. Moderna klassiker!

080519 Exklusivt på Tapetorama! Barntapeter från Minimoderns

Det är inte lätt att hitta snygga barntapeter, vilket inte bara vi på Tapetorama erfarit. Efter att ha designat några uppmärksammade tapeter till olika projekt blev formgivarna Keith Stephenson och Mark Hampshire på Absolute Zero i London ombedda av sina vänner att göra några barntapeter och resultatet blev en serie tapeter för egna märket Minimoderns. Vi är glada att vara första och exklusiva återförsäljare i Sverige av dessa. Se tapeterna här.

080515 Sverigepremiär! Handprinted Wallpapers av Knowles & Christou

Londonbaserade Knowles & Christou producerar dels exklusiva supereleganta möbler klädda i etsat glas och speglar, dels handtryckta siden- och linnetyger och tapeter i sin egen studio i Chelsea. De vackert tecknade mönstren, med uppenbara japanska influenser, är mestadels tryckta i ljusa färgskalor som kan användas i många sammanhang. Vuxet och sofistikerat i ordens bästa bemärkelser! Se tapeterna här.

080514 Sverigepremiär! Handprinted Wallpapers av Johanna Basford

Unga Johanna Basford från Skottland har redan vunnit Elle Decoration Design Award 2007 för sina fint handtecknade mönster fyllda med växter och djur (och en och annan överraskning). Tapeterna är handtryckta och mönstren säljs också styckvis för inramning. Se tapeterna här.

080512 Europapremiär 2! Floral Femme Fatal från SUM Design

New York-designern Susie Mendive har lyckats pricka in alla sommarens trender på en gång: ett grönt, luftigt växtmotiv i en helt ny och överraskande tappning. De olika motiven kan mönsterpassas med varandra så att de bildar en sammanhängande grönska. Kom ihåg var ni såg det först! Se tapeterna här.

080509 Europapremiär 1! Palace Papers i design av Casey Gunschel

Amerikanska Palace Papers handtrycker tapeter tecknade av unga formgivaren Casey Gunschel med motiv hämtade från växt- och djurriket. Tapeterna screentrycks på 25 meter långa bord och säljs i multiplar av 4,5 meterslängder. Våra favoriter är Poe-inspirerade Nevermore och geniala Fossil Fuel! Se tapeterna här.

080509 Tapetorama presenterar stolt det bästa inom ny, ung design!

Vi har ägnat en stor del av våren åt att leta upp och etablera kontakt med ett antal mindre tapetproducenter, framför allt i Storbritannien och USA, och vi kommer under de närmaste veckorna att visa upp resultatet på vår hemsida. I de flesta fall rör det sig om företag som startats av de unga formgivarna själva. Det mesta är handtryckt och ibland på gränsen mellan konst och traditionell tapetdesign. I samtliga fall är vi först med att introducera dessa producenter för den svenska publiken, och för många av de amerikanska tillverkarna är vi till och med första återförsäljarna i Europa. Missa inte denna chans att se något av det bästa inom ung modern tapetdesign!

080427 Miki från Sandberg

Sandberg går vidare med sin egna blandning av västgötsk japonism och strama ränder. Kollektionen ersätter delvis utgångna Elliot och innehåller bland annat populära 20-talsmönstret Vera som nu finns i 9 färgställningar. Se kollektionen här.

080426 Rubani Wallpapers från Romo

Senaste tapetkollektionen från Romo fortsätter i samma lyckade stil som de tidigare med kraftfulla grafiska blommor och blad varvat med randigt och småmönstrat. Se den här.

080415 Wallpaper Collection från Louise Body

Vi har äntligen fått ut Louise Bodys tapeter på hemsidan. Louise Body är en av Englands mest lovande unga tapetdesigners. Ett av favoritmotiven är småfåglar och flera av tapeterna är delvis handmålade. Se dem här.

080415 Imperia från Lorca

Första tapetkollektionen från franska designstudion Lorca, med självaste Manuel Canovas i spetsen. Lorca har tidigare gjort sig kända som exklusiva textilproducenter med bland annat blommiga broderade sidentyger. Se tapeterna här.

080323 The Glamour Collection från Signature Prints

Senaste handtryckta kollektionen med Florence Broadhurst-mönster från Signature Prints. En fantastisk samling med bland annat påfågelfjädrar, papegojor och romerska soldater. Toppkvalitet! Se dem här.

080317 Viceversa från Dedar

När exklusiva textilproducenten Dedar från Milano släpper sin första tapetkollektion så är det förstås bokstavligt storskaligt och superelegant, precis som deras tyger. Alla tapeterna är extra breda och antingen non woven eller non woven + papper. Se dem här.

080314 The Ringwold Papers från Farrow & Ball

Ett elegant blommönster i inte mindre än 48 färgställningar från engelska färgmästarna Farrow & Ball. Mönstret är ursprungligen hämtat från ett 1700-tals sidentyg, men skulle passa utmärkt i ett 30-talshus. Se den här.

080309 The Blueprints Collection från Signature Prints

I vår satsning på handtryckta tapeter har turen nu kommit till australiensiska Signature Prints. De trycker uteslutande mönster av Florence Broadhurst, tecknade från 1959 fram till hennes död 1977. Hennes imponerande bredd sträcker sig från asiatiska motiv i art deco-stil till avancerade grafiska 70-talsmönster. Flertalet av tapeterna är tryckta på guld- och silverfolie, vilket gör dem svåra att återge på datorskärmen. Se dem här.

080309 Embroideries från Morris & Co

Det är inte varje dag det kommer något nytt från Morris & Co men nu har man gjort en exklusiv kollektion med broderade siden- och linnetyger. Mönstren är som vanligt nytolkningar av William Morris klassiska 1800-talsmönster, bland annat Fruit som du aldrig sett den förr. Se dem här.

080308 The Wimborne Papers från Farrow & Ball

En kollektion innehållande mönstren Melrose och St Germain som bygger på franska 1700-talsdokument. Mycket användbara i alla äldre miljöer. Tapeterna är blocktryckta och minimumbeställning är 3 rullar. Se dem här.

080221 Alla prover 10 kr/styck

Vi tvingas tyvärr införa ytterligare begränsningar vad gäller prover. Alla prover kostar nu 10 kr/styck. Vi drar dock av priset för upp till 3 prover, dvs maximalt 30 kr, om man senare beställer varor. Betalning sker mot faktura när alla prover levererats. För ytterligare villkor läs här.

080220 Papers 6 från Farrow & Ball

Den första av ett tiotal kollektioner vi kommer att lägga ut från engelska färg- och tapettillverkaren Farrow & Ball. De har bara ett drygt tjugotal mönster i produktion, varav flera randiga, men dessa finns i desto fler färgställningar. Mönstren bygger ofta på gamla original från 1700- och 1800-talen och handtrycks med gamla tekniker. Minimibeställning är alltid 3 rullar. Se dem här.

080219 The Tamarisk Collection från Cole & Son

Senaste succékollektionen från Cole & Son, som fått mycket uppmärksamhet i medierna, innehåller tapeter med inspiration hämtad från Asien. Samtliga tapeter är extra breda. Se dem här och läs mer här.

080214 Rococo Fleurs från Zoffany

En av vårens bästa tapetkollektioner är redan här! Rococo Fleurs innehåller bland annat de spektakulära Fir Trees och Manchu, som garanterat kommer att synas mycket i inredningstidningarna under våren, men också fina mönster som Periwinkle och Cherry Blossom. Se dem här.

080212 Wools från Hodsoll McKenzie

Vi är stolta över att kunna presentera Londonbaserade Hodsoll McKenzie i vårt sortiment. De tillverkar textilier av en helt makalös kvalitet och i en färgskala som känns väldigt skandinavisk. Eftersom det är vinter börjar vi med en kollektion med ylleblandningar. Dessa bör inte bara ses utan också kännas på! Se den här.

080129 Graphics in Nature från Ferm

Sverigepremiär! Vi har tröttnat på att vänta på att Ferms nya efterfrågade tapetkollektion ska släppas i Sverige och lägger nu ut den på vår hemsida. Se den här.

Tidigare nyheter...