Tapet 65113

Jugendros Beige/Guld

Lim & Handtryck


"Jugendperioden (ca 1890-1920) var förhållandevis kort i Skandinavien, men det finns en hel del interiörer bevarade. Det här vackra, stiliserade och textilimiterande rosenmönstret, är tryckt med originalvalsar. Dåtidens materialimitatörer var väldigt kunniga och valsstickarnas hantverksskicklighet var väl utvecklad. Det är fascinerande att se hur de, som i Jugendros, har lyckats skapa en textil verkan med endast två mönstervalsar mot en bottenkulör. Jugendperioden karaktäriseras av olika stilideal och det här mönstrets formspråk tillhör de mer strikta och idén om en mönsterfördelning på tretal (något som t.ex. Charles R Macintosch använde flitigt). Här i form av rosor som delar upp sig med två lägre på ömse sidor om en högre. (Se även Wien)"


STORLEK: 10.05 X 0.47 m

MÖNSTERPASSNING: 40 cm

BESKRIVNING: Randig, Blommor, Jugend/Art Nouveau

BAKGRUNDSFÄRG: Beige

ÖVRIGA FÄRGER: Guld

KLISTER: Klister för papperstapet (Hernia 1870 eller motsvarande)

STRUKTUR: Papperstapet, slät

KANTSKUREN: Nej


Beställningsvara

LEVERANSTID*: Ca 1-2 veckor


Pris: 1650 kr / rulle


Lägg i kundvagn


Beställ litet prov á 40 kr

Ca 20 x 25 cm**. Skickas i A4 kuvert. Ingen extra frakt.


Beställ stort prov Deluxe á 200 kr

1 meter full bredd. Skickas i papprör. Frakt 60 kr.

Bookmark and Share
Tapet Jugendros Beige/Guld från Lim & Handtryck

Närbild
(ca 10 x 15 cm)

Jugendros Beige/Guld från Lim & Handtryck

Full bredd / Miljöbild
OBS! Färgerna kan avvika från originalet.


Med reservation för felskrivningar och att artiklar kan vara slutsålda.
Färger i bilder och i beskrivningar är bara att ses som ungefärliga. För att se exakt färg och struktur rekommenderar vi att man beställer ett prov.
*Leveranstiden är den uppskattade tiden fram till att varorna kan hämtas eller skickas från vår butik. Vi beställer normalt tapeter och tyger på onsdagar och färg på tisdagar och leveranstiden är beräknad utifrån att det kan ta upp till en vecka från att vi får in beställningen tills vi beställer från våra leverantörer. Expressleveranser är ofta möjliga.
**Beroende av leverantör kan proverna ibland vara mindre eller vikta.

Läs mer om...


Färgåtergivning och färgbeskrivning: Eftersom alla bildskärmar är olika inställda kan man inte använda bilderna som exakt färgreferens. Somliga färger, särskilt metallicfärger som guld och silver, är svåra att scanna och blir oftast brunt och grått. Alla våra närbilder är scannade medan fullbreddsbilderna är fotograferade vilket kan ge olika resultat. Färgbeskrivningarna är bara att ses som vägledande utifrån ett begränsat antal färger. För att se färgerna rekommenderar vi alltid att man beställer ett prov.

Leveranstid: Angiven leveranstid är den tid det vanligen tar innan varan kan hämtas eller skickas från oss. Ibland kan vi ha varor i lager och leveranstiden blir då kortare. Ibland kan leveranstiden bli längre än angivet om varan är slut hos leverantören eller om vi beställer från en mindre producent. Leveranstiden för prover kan ibland vara längre än för själva varan.
I samband med större kampanjer kan leveranstiden bli längre på vissa artiklar.

Rapport: Rapport eller mönsterhöjd är avståndet mellan mönsterupprepningar. Rapporten måste oftast tas hänsyn till när man beräknar åtgång. Läs mer under Beräkna åtgång.

Icke kantskurna tapeter: Alla tapeter tryckta före 1970 och en del handtryckta tapeter har otryckta kanter. För gamla tapeter rekommenderar vi att man skär bort ena kanten helt före uppsättning och sparar ca 5 mm av den andra för överlappning. Ett annat alternativ är att man sätter tapeterna om lott och skär igenom båda tapetlagren, varefter man plockar bort de bortskurna kanterna. Detta kräver dock att tapeten är avtorkbar.